15:08

CHOCO CHIP OATMEAL COOKIES
Csokidarabos zabpelyhes keksz

Nyaralásra tesztelt snack! Jól jön, ha útközben megéhezel vagy ha desszerthiányban szenvedsz ebéd után. Reggelire egy pohár tej mellé is dukál. Az eredeti recept háromszorosa (kb. három tepsinyi) nálunk egy adag, így nagyjából távollétünk feléig tart ki, négy személlyel számolva. Ellenben a receptet most az eredeti, szimpla ebéd utáni egy adag fejében írom ki.
Nem kalóriamentes nassolni való, de azt bizton állíthatom, hogy egy szupermarketben megvásároltnál jelentősen egészségesebb. Sőt, tulajdonképpen csak egészséges hozzávalókat tartalmaz. Azt gondolom, mértéket kell tartani, és figyelni a minőségre a bevásárlásnál.







(A képek saját készítésűek)

Hozzávalók:
 - 15 dkg vaj
 - 12 dkg cukor
 - 1 tojás
 - 15 dkg zabpehely
 - 10 dkg teljes kiőrlésű búzafinomliszt
 - 1 csipet só
 - 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A csokit kisebb, tetszőleges darabokra összedaraboljuk, majd a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, míg azok egyneművé nem válnak (a zabpehely miatt nyilván nem lesz teljesen egynemű a tészta). Ezután tepsibe sütőpapírt rakunk, amire diónyi méretűre formázott golyókat rakjuk. Fontos, hogy viszonylag nagy hézag legyen a sütik között, mert el fognak folyni egy kicsit, így lesz keksz formájuk a végén. Nem szabad túlságosan siettetni a sülést nagy hőfokkal, mert akkor a belseje puhább és nyers marad. A sütőt 150 °C-on előmelegítjük, majd 125 °C-on addig sütjük, míg édességeink aranybarnára nem sülnek.

Jó étvágyat!
Adél

You Might Also Like

0 megjegyzés

Popular Posts